Het Team

Sophie Verbruggen

Sophie is een echte outdoor sporter: windsurfen, Kitesurfen, zeilen… maar ook skiën en mountainbiken, deze all rounder kan het allemaal. In 2018 studeerde Sophie dan ook af als master in de Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de VUB en ging aan de slag bij Sport en Opleiding vzw, waar ze werkte als coördinator en lesgever. Naast sport is Sophie graag bezig met piano spelen, wetenschap en techniek. En laat dat laatste nu net zijn waar het bij Steamwork om draait!

Omgaan met kinderen en jongeren is voor Sophie niet vreemd. Niet alleen is het haar job om dagelijks les te geven aan kinderen, ze zat ook in de leiding bij Speelplein Overijse en Chiro Jezus-Eik en gaf verschillende jaren les als instructeur bij Sport.Vlaanderen. Haar ervaring in het lesgeven komt goed van pas in onze vzw.

Onder het motto Mens sana in corpore sano is het Sophie’s missie de interesse voor wetenschap bij jong en oud te prikkelen en op een actieve manier aan de slag te gaan op ieders niveau.

Daan Vandervelde

Tijdens zijn studententijd was Daan veel bezig met kinderen en jongeren als (hoofd)leider bij Speelplein Boomerang in Hoeilaart, waar hij ook 2 jaar actief was als bestuurslid. Ook gaf Daan regelmatig bijlessen aan jongeren en studenten via Solutio.

In 2020 studeerde Daan af aan de KU Leuven als Industrieel ingenieur elektromechanica, met als Master-specialisatie Clinical engineering. Hetzelfde jaar ging Daan aan de slag bij Sport en Opleiding vzw, waar hij een hele hoop kinderen gelukkig maakte met het doorgeven van zijn kennis over wetenschap en techniek. Daarnaast werkt Daan sinds dit jaar ook aan de KU Leuven als expert onderwijsprofessionalisering, waar hij via een innovatief digitalisatieproject zowel studenten als docenten probeert bij te staan in het doorgeven of verwerven van kennis.

Niet alleen is Daan een wetenschapper, hij is ook een muzikale duizendpoot. Daan speelt piano, gitaar, basgitaar en slagwerk en is lid van de band Musket, waarmee hij al verschillende optredens gaf in de Druivenstreek.

Het idee om Steamwork op te richten kwam van Daan. Met Steamwork wil hij jong en oud de mogelijkheid geven om niet enkel geprikkeld te worden door wetenschap en techniek, maar ook om hierop verder te bouwen en hun passie te voeden met uitdagende, creatieve en actueel relevante projecten.

Jonas Verbruggen

Met zijn 26 lentes is Jonas de jongste van ons team, maar daarom niet de minste! Jonas studeerde in 2020 af als industrieel ingenieur in de elektronica aan GroepT. Hierna legde hij een gevarieerd traject af als projectingenieur, van het ontwikkelen van webapplicaties en robotica tot het opbouwen van nieuwe ondergrondse metro-depots van de MIVB.

Recent maakte hij een solo reis waarin hij ging kitesurfen en rostklimmen op verschillende plekken ter wereld.

Momenteel geeft jonas les aan de studenten industrieel ingenieur van de KU Leuven in elektronisch ontwerp en projectwerk.

Naast zijn kennis en kunde als ingenieur heeft Jonas ook veel ervaring in het lesgeven aan, en omgaan met kinderen en jongeren. Jonas is vanaf zijn 15e actief geweest bij Speelplein Overijse als (hoofd)leider, heeft jaren bijles gegeven en heeft er verschillende jaren als lesgever opzitten bij Sport.Vlaanderen.

Via Steamwork wil hij zijn passie voor wetenschap en techniek op een leuke manier doorgeven aan iedereen die interesse heeft!