STEAM-Academie

Heb jij ooit al eens je eigen robot, computerprogramma of - spel willen maken? Wij bieden lessen aan voor alle leeftijden waarin de basis van programmeren en wetenschap wordt bijgebracht op een leuke manier. 

Je leert de beginselen van programmeren en techniek en past deze toe in je eigen project.

Aanbod

Ons vrijetijdsaanbod is gericht op kinderen en tieners (vanaf 7 jaar) die interesse hebben in, of al wat ervaring hebben met programmeren/STEAM. De kinderen en jongeren gaan aan de slag met 1 project, waar ze gedurende 1 periode aan werken. Daarmee willen we hen niet alleen kennis laten maken met de basis elektronica, maar willen we hen ook de nodige skills meegeven om langdurig aan 1 project te werken. We vinden namelijk dat dit een skill is die te weinig wordt aangeleerd aan jongeren in onze huidige maatschappij, waarin de wegwerpcultuur en de continue prikkeling steeds meer de overhand neemt. 

 

De Onderzoekers worden geïntroduceerd in de wereld van programmeren, hardware, software en techniek.

De Ontwikkelaars zijn kinderen die al wat ervaring hebben met programmeren. Zij maken de overgang van Block-based programmeren naar Text-based programmeren op een duidelijke en gestructureerde manier. 

Inschrijvingen voor januari 2024 zijn nu geopend!

Mobiel? Bekijk het overzicht hieronder in landscape-mode voor het beste resultaat.

Onderzoekers

(7 tot 10 jaar)

Ontwikkelaars

(8 tot 12 jaar)

Experts

(under construction)

 11 september tot 11 december 2024

woensdagnamiddag

 

 11 september tot 11 december 2024 

woensdagnamiddag

/

 14:00 - 15:00

 14:00 - 15:00

 

/

 GC Felix Sohie

Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart

 GC Felix Sohie

Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart

/

Leerkrachten

De lessen worden gegeven door gediplomeerde leerkrachten met een wetenschappelijke of ingenieursachtergrond om de deelnemers zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. 

Didactisch materiaal

De onderzoekers starten hun projecten met de Micro:bit, een computer op zakformaat die je laat zien hoe software en hardware samenwerken en die gemakkelijk geprogrammeerd kan worden op een grafische manier.

De ontwikkelaars en Experts gebruiken Arduino microcontrollers om elektrische componenten zoals LED's, joysticks, motoren, LCD's etc. aan te sturen via tekst-gebaseerd programmeren.

Wil je aan de slag met je programmeervaardigheden en ze eens inzetten om een volledig project uit te werken? Twijfel niet en schrijf je zeker in voor onze STEAM-Academie via onderstaande link!