Events

Dag Van de Wetenschap

 

Op zondag 26 November is het zover: De dag van de wetenschap! Steamwork vzw, We-IT vzw en de VUB organiseren verschillende wetenschappelijke workshops, activiteiten en lezingen voor jong en oud in Vonk! in Hoeilaart. En dat helemaal gratis!

Zoete en zoute snacks worden voorzien door Aurore !

 

Programma:

Workshops:
14u-15u: pHantastisch experiment
14u15-15u: Drone avontuur
15u-16u: Arduino's en strappers
16u-17u: ElektroFun: ontdek elektriciteit
16u15-17u: Drone avontuur

 

Vrije inloop vanaf 14u:
- Bouwen en programmeren van Lego robots
- Programmeren met Micro:bits
- Bouwen voor kleuters

- Green screens
- En nog veel meer!

 

Lezingen:
14u-15u: Verhoog de prestatie van je organisatie - Willem van Geyseghem

15u-16u: Relativiteitstheorie - prof. Krijn De Vries

16u-17u: Leertechnieken, hoe begeleid je je kinderen? - Sara Gernaey en Matthias Demaerschalk

DOCVILLE (Afgelopen)

DOCVILLE 2023 presenteert dit jaar voor het eerst ScienceVille, een nieuw onderdeel binnen het festival. Naast de sterke nationale en internationale auteurscinema die DOCVILLE eigen maakt, ontdek je de wonderen van de wetenschap gebundeld binnen ScienceVille. Met ScienceVille brengen we recente wetenschappelijke documentaires die je gezien moet hebben. Wetenschap is overal aanwezig in ons leven, ScienceVille wil iedereen de kans geven om de meest intrigerende en verhelderende verhalen te ontdekken. Dit op zaterdag 25 en zondag 26 maart in O.L. Vrouwstraat 18, 3000 Leuven.

Ben je tussen 12 en 15 jaar en gebeten door techniek en wetenschap? Dan ben je aan het goede adres bij de STEM Universiteit KU Leuven. In 2023 gaat de STEM Universiteit door op zaterdag 11 februari - Campus Groep T. De inschrijvingen openen op woensdag 18 januari 2023 om 14:00.

Dag van de Wetenschap (Afgelopen)

Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel en vindt elk jaar plaats op de 4de zondag van november. Noteer dus alvast zondag 27 november in jouw agenda!

Het richt de spots op wetenschappelijke onderzoeken en technologische innovaties, en rolt de rode loper uit voor een publiek vol jonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers.

Zij maken op een originele en creatieve manier kennis met de straffe toepassingen en ontwikkelingen die ons leven vandaag en morgen beïnvloeden.